Succesvol Rastede-weekend!

Op dit moment genieten de leden van De Bazuin van een welverdiende zomervakantie, maar man oh man wat was er nog een succes vlak voor de vakantie!
Terwijl heel Stynsgea en omstreken dik in het feest zat van het dorpsfeest waren de muzikanten met hele andere dingen bezig. Op vrijdagavond 28 juni deden Annet Bouma en Marijke Brandsma, beide lid van De Bazuin, hun openbaar muziekexamen. Dit maakt onderdeel uit van het muziekdiploma en bestaat uit het spelen van een solo en wij mochten ze daarbij begeleiden. Nou, ga d'r maar es staan op het podium in de Flambou in Surhuisterveen; publiek, zenuwen, spanning, in een mooie jurk, op hoge hakken en het haar in de krul, je hebt er hard voor geoefend maar het zweet breekt je ter plekke uit en je wilt het liefst in een groot gat verdwijnen. Maar de beide dames bliezen zich zeer knap door alles heen en wisten een prachtige solo neer te zetten. Onder luid applaus mochten ze aan het eind van de avond hun
C-diploma in ontvangst nemen. We zijn trots op dizze famkes!

De volgende dag was het vroeg dag want deelname aan de Rasteder Musiktage stond op het programma. Dit jaarlijkse 3-daagse muzikale Duitse concours-evenement trekt altijd veel deelnemers vanuit de hele wereld en De Bazuiners wilden daar ook wel es naar toe. Er moest natuurlijk ook geslapen worden en dus werden er tenten opgeslagen in de tuin bij het gastvrije Fokkinga-gezin. Douwe, Gerda en hun 3 meiden woonden vroeger in Stynsgea en zijn een aantal jaren geleden naar Rastede verhuist en wat is er dan mooier om bij hen in de tuin te mogen kamperen.
Maar naast deze gezelligheid kwamen we natuurlijk voor het concours en wat een succes werd dat! In een loei warme sportzaal bliezen we ons de longen uit het lijf en persten elke zweetdruppel uit onze poriën. Met dikke rode koppen van de warmte en inspanning mochten we daarna eindelijk aan het bier op het feestterrein waar showkorpsen, biertenten, foodtrucks en vuurwerk te vinden was.
De uitslag kwam een dag later: maar liefst 95,17 punkte (gemiddeld een 9,5 op elk muzikaal onderdeel) van de jury, een gouden medaille met onderscheiding en bovendien de prijs voor de beste dirigent voor onze dirigent Gerk Huisma was de beloning!! We zijn ut de skroeven fansels!!

En nu dus vakantie en daarna met frisse energie en nieuwe ideeën een nieuw seizoen in.
Op zaterdag 23 november begint dat nieuwe seizoen met ons November Winds-concert. Hou onze website en facebook-pagina in de gaten voor alle informatie.
Wij wensen iedereen een fijne zomer toe en graag tot ziens en horens!